WordPress themes welke moet ik kiezen?

 

Het blijft altijd lastig om WordPress themes uit te zoeken. Er is ontzettend veel keus en dan zijn er ook nog verschillende mogelijkheden per theme.Bij het ene theme kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de margin aan te passen en heb je verschillende templates zoals landing pages. Deze themes kosten meestal wel geld.In dit artikel wil ik je informatie geven over welke thema’s ik heel praktisch vind om te gebruiken en hoe je die themes goed in kan stellen.En waar je op moet letten als je een WordPress theme gaat uitzoeken

Laten we beginnen.

 

WordPress theme uitzoeken.

wordpress thema's

 

Als je een wordpress website gaat maken dan ben je hier vast wel tegenaan gelopen.Waar moet ik nou opletten als ik een WordPress thema gaat uitzoeken? Hieronder geef ik een paar tips over waar je op moet letten als je een thema gaat uitzoeken 😉

 

Responsiveheid.

Ik denk dat een van de belangrijkste eigenschappen van een thema de responsiveheid is. Dat betekend dat het thema functioneel is op alle scherm formaten. Dan werkt het thema op bijvoorbeeld het scherm van je iphone en ook op het scherm van je tablet of computer. Hij schaalt dan mooi mee met het schermformaat. Let er dus goed op als je een thema uit gaat zoeken dat het een responsive thema is.

 

waar gaat je website over? Pas dit toe

Ook is het handig dat je van tevoren even bedenkt waar je site precies over gaat wat wil je voor onderwerpen op je site, op welke doelgroep is je site gericht, welke kleuren passen goed bij je site. Zo is het later als je een thema gaat uitzoeken een stuk gemakkelijker omdat je van te voren als weet waar je je site over wil gaan maken. Als je bijvoorbeeld een site over tuinieren wil gaan beginnen kun je een thema uitzoeken met bijvoorbeeld de kleuren groen en bruin. Die passen namelijk bij het onderwerp van je site.

En als je bijvoorbeeld een zakelijke website wil gaan maken kun je kiezen voor een zakelijk of modern thema. Die thema’s bevatten meestal de kleuren wit en zwart en dat geeft een mooie moderne uitstraling.

Meestal kun je ook nog veel instellingen veranderen bij je thema. Als je het later toch niet eens bent met de kleurkeuze kan je deze meestal nog wel aanpassen naar je eigen smaak. Dit hangt wel van het thema af of deze de mogelijkheid heeft om dit aan te passen. De meeste gratis wordpress themas hebben deze optie wel.

Meestal is er op de site waar je het thema kan downloaden ook wel een live preview beschikbaar. Dan kan je voor dat je het thema hebt geinstalleerd al een beetje kijken hoe het thema er uit komt te zien. Op de site staan ook meestal alle functies van het thema.

 

Nederlands thema.

Als je een Nederlandse doelgroep wil aanspreken is het handig om een Nederlands talig thema te installeren.

Met een Nederlands thema krijgen bezoekers op je site geen automatische zinnetjes zoals read more, next page,. Nou kunnen de meeste Nederlanders wel Engels maar als je een Nederlands talige site verder hebt komt dit een beetje raar over bij je gebruikers.

Als je een internationale site gaat starten dus dat je je site ook optimaliseert voor mensen buiten Nederland is het wel verstandig om een Engels thema te kiezen.

Dan kunnen ook de meeste mensen uit het buitenland jou content lezen.

 

Is het thema gemakkelijk aanpasbaar?

Het is altijd wel handig als je een gemakkelijk aanpasbaar thema hebt.Dan kan je bijvoorbeeld de kleuren, lay-out, en title etc aanpassen.

Je kan je thema aanpassen door naar je site te gaan en in de balk bovenin op customizer te klikken.Als je daar dan op hebt geklikt kom je bij een menu waar je van alles kan veranderen aan je thema.

 

 

De themas die WordPress zelf aanbied.

Je kan er voor kiezen om een WordPress thema te downloaden maar WordPress zelf bied ook 394 thema’s aan.

Deze thema’s kan je vinden door naar weergaven te gaan en dan op thema’s te klikken. Je vindt hier betaalde thema’s die zien er meestal wat mooier uit en bieden wat meer mogelijkheden. Maar er zijn ook genoeg goede gratis thema’s.

wordpress thema's

 

WordPress thema’s instellen.

Als je dan een leuk thema hebt uitgekozen kun je hem als je hem hebt gedownload van een andere site uploaden naar wordpress.

Dat doe je door naar weergave te gaan en thema’s kan je een thema uploaden. dan selecteer je de ZIP file van je computer en daarna activeer je het thema.

 

 Betaalde WordPress thema’s.

Als je niet tevreden bent met het gratis aanbod in themas kan je altijd nog een paar tientjes uitgeven aan een betaald thema.

De voordelen van betaalde thema’s zijn dat ze veel meer mogelijkheden hebben dan gratis thema’s. De meeste thema aanbieders hebben meestal ook wel een betaalde versie van hun thema waarbij ze veel meer mogelijkheden of add-ons aanbieden. Add-ons zijn een soort kleine stukjes die je kan kopen als je niet gelijk het hele thema wil kopen.

Je kan thema’s kopen bij WordPress zelf maar je kan ook naar verschillend sites gaan om thema’s te kopen.

  • https://themeforest.net/

Is een handige sites om te gaan shoppen voor betaalde thema’s.

wordpress thema's

Je krijgt ongeveer zoiets te zien als je op de site komt.

Dit zijn de best verkochte thema’s van de week.

Let er ook goed op als je een thema installeert dat reviews en ratingen hoog zijn dan weet je dat je gaat werken met een goed thema.

 

Conclusie!

WordPress thema’s uitzoeken is dus helemaal niet zo moeilijk als je maar weet waar je op moet letten.

Zorg dat het thema responsive is dat je het goed kan instellen en als je een betaald thema wil kijk dan goed naar de reviews van andere mensen.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze tips en dat je een mooi thema hebt uitgekozen. 🙂

 

 

 

Wil je volledig vrij zijn en geld verdienen met het internet? Ga dan aan de slag met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.
Jacko Meijaard
Jacko Meijaard
Internetsuccesgids

1 gedachte op “WordPress themes welke moet ik kiezen?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *