WooCommerce Installeren op je WordPress website

WooCommerce

Zou je graag gemakkelijk een webwinkel willen starten?
Maar zou je in godsnaam niet weten waar je moet beginnen en welke tools je moet gebruiken. Dan is dit artikel geschreven voor jou!

Ik ga je in dit artikel meer informatie geven over WooCommerce. Dat is een plugin waarmee je heel gemakkelijk je eigen webshop in elkaar kan zetten. Ik ga je uitleggen hoe je deze plugin installeert en hoe je hem gebruikt.

Ben je bereid om je webwinkel te starten? Mooi dan gaan we beginnen ūüėČ

 

WooCommerce installeren

 

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een plugin waarmee je je WordPress website kan veranderen in een proffessionele webwinkel met een paar klikken.
Deze plugin maakt het dus heel gemakkelijk om je eigen webshop te starten zonder technische kennis.

Veel mensen denken dat het een enorme opgave is om je eigen webshop te maken en laten dit vaak doen. Maar met de plugin WooCommerce is dit zo geregeld.

 

WooCommerce installeren.

Om WooCommerce te installeren ga je naar plugins > Nieuwe plugin installeren en zoek je op WooCommerce.
Als je de plugin hebt gevonden klik je op installeren en activeren.

 

WooCommerce installeren

 

Als je de plugin hebt ge√Įnstalleerd kun je ervoor kiezen om een setup wizard uit te voeren. Klik op uitvoeren en volg de stappen die je te zien krijgt in de setup. Hierin wordt bijvoorbeeld verteld hoe je een product toevoegt aan je winkel en je kunt de BTW etc instellen. WooCommerce rekent het standaard BTW-tarief van 21% later kun je dit nog aanpassen.

De video hieronder laat zien hoe je de wizard uitvoert:

 

Producten toevoegen.

Als je de setup wizard van WooCommerce hebt uitgevoerd kun je beginnen met je webshop door bijvoorbeeld je eerste producten toe te voegen.
Dit doe je bij producten en dan nieuw product toevoegen.

 

WooCommerce Installeren

 

Als je op nieuwe toevoegen hebt geklikt kom je op een pagina waar je een titel voor je product kan invullen. Verder kun je afbeeldingen toevoegen en je product omschrijven en natuurlijk de prijs van je product.

 

Je klanten laten betalen via IDeal.

iDEAL is een online betaalmiddel, waarmee consumenten kunnen betalen via hun eigen bank.

 

Om ervoor te zorgen dat je klanten ook kunnen betalen via IDeal moeten we nog een plugin installeren die dit mogelijk maakt.
Die plugin heet Mollie. Het eerst wat je moet doen is een Mollie account aanmaken dit kan via de website van Mollie.

Je klikt op account maken en vult je volledige naam, E-mail en een sterk wachtwoord in. Als je daarna bent ingelogd op het Mollie Dashboard moet je je bedrijfsgegevens invullen om je account te activeren.

 

wooCommerce installeren

 

Heb je je bedrijfsgegevens ingevuld dan kun je naar de volgende stap gaan.

In de volgende stap gaan we een websiteprofiel aanmaken dat doe je door naar instellingen te gaan en te klikken op websiteprofiel aanmaken. Als je een profiel hebt aangemaakt kun je je API key verkrijgen en die heb je nodig om verbinding te maken met je WordPress website.

Als je je live API key hebt gevonden op je Mollie account dan kun je terug gaan naar je WordPress website. Ben je weer op je WordPress website ga je naar WooComemrce > instellingen en klik je bovenaan op betalingen en hier kun je je live API key invullen en IDeal inschakelen.

 

Slot.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit korte artikel over WooCommerce. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit bericht plaatsen met je vraag of een E-mailtje naar me sturen naar larsanton44@gmail.com

Fijne dag verder en geniet van het warme weer.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *