Website starten, Hoe doe je dat en waar hou je rekening mee?

Website starten
Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

Een website starten is misschien leuk maar er komt zeker wat bij kijken!

Denk aan een domein en een hosting bestellen, Controlepanelen, WordPress etc..
Ik heb deze onderwerpen wel aan het licht gebracht in mij vorige artikelen maar dat waren meer de subonderdelen. In dit artikel wil mij samen met jou volledig gaan focussen op het starten van je eigen website.

Hoe gaan we dat doen?

Nou simpel we gaan stap voor stap door een handleiding heen die ik zelf helemaal gratis voor je op het internet deel, Aardig he ūüėČ

Bekijk de afbeelding hieronder eens:

 

Website maken

 

Dit gaan wij vandaag doen! Ben je er klaar voor? mooi dan gaan we beginnen!

Lets go!

 

Plan maken.

Een plan maken is het eerste waar je je mee bezig houdt als je een website gaat opzetten.
Het is heel belangrijk dat je deze stap niet overslaat. Het is dan misschien de minst leuke maar wel super handig voor de latere stappen.

 

Hoe maak ik een plan?

Je hebt natuurlijk al een idee waar jij je site over gaat maken. Maar hoe gaat dit eruit zien?
Wat wordt je huistijl?, Hoe gaat je logo eruit zien?, Wat voor content komt erop je website? En ga zo maar door.

Wat ik altijd doe is pen en papier pakken, daarna schrijf ik alle woorden die met mijn website te maken hebben op papier dit kan je gewoon doen in een simpel programma zoals Word. Wat je hierna kan doen is een moodboard maken.

Je zoekt dan naar afbeeldingen die horen bij je website en die je inspiratie geven. Kopieer en plak deze vervolgens in bijvoorbeeld Word of Photoshop. Nu je je moodboard hebt gemaakt heb je een mooi overzicht van wat je inspiratievolle afbeeldingen vindt voor je website, zo kan je je stijl gemakkelijk bepalen

 

Welke kleuren ga je gebruiken?

Welke huisstijl ga je gebruiken? Kies een kleuren combinatie die jij er mooi uit vindt zien.
Dit kun je bijvoorbeeld doen met Adobe Color CC  Of je kiest zelf kleuren uit. Zorg er wel voor dat je met hex codes gaat werken.

Hex codes zijn de codes die bij kleuren horen. Er zijn miljoenen kleuren combinaties, het is dan onbegonnen werk om je eigen kleuren daarna weer terug te vinden.

 

Website starten

 

Wat voor content ga je schrijven?

Denk hier ook even over na. Het lijkt misschien leuk een website intrichten maar je bent voor een groot deel ook bezig met het schrijven van content. bedenk dus alvast wat onderwerpen waar je over kunt gaan schrijven zodat je niet inspiratieloos wordt als je website online staat. Want als je eenmaal een blog bent begonnen is 1x per week schrijven belangrijk voor je ranking in Google

 

Hostingpakket en Domeinnaam bestellen.

Nu je het plan voor je website hebt staan kunnen we aan de slag met het 2e onderdeel van het stappenplan en dat is je hostingpakket inclusief domeinnaam bestellen. Een hosting zorgt er simpel gezegd voor dat jou website verbonden staat met het internet. De domeinnaam geeft toegang tot deze website met bijvoorbeeld een .nl of .com extensie 

 

Waar gaan we bestellen?

Er zijn ontzettend veel hostingproviders op het internet te vinden. Ik heb  2 favorieten:

Ik heb een top 3 hier op een rijtje gezet

Als je een hosting hebt uitgekozen kies je het pakket wat bij jou past. Je hebt een starter pakket een medium pakket en het beste pakket.
Kijk bij de specificaties van het pakket even wat jij nodig hebt en kies dat pakket.

Als je een pakket hebt uitgekozen klik je op bestellen en maak je een account aan. Bij Neostrada en Bluehost kun je gelijk een domeinnaam erbij kopen. Dit kan ik iedereen aanraden want dan is je domeinnaam gelijk gekoppeld aan je hostingpakket.

Als je je hostingpakket inclusief domeinaam hebt besteld duurt het maximaal 24 uur voordat je website zichtbaar is op het internet.

 

C-Panel.

C-Panel??

Wat is dat nou weer voor ingewikkeld woord?

Dat valt allemaal reuze mee. Een C-Panel is simpelweg gewoon een controlepaneel voor je website waar je onder andere WordPress kunt installeren.

 

Hoe kom ik op het C-Panel?

Als je op je controlepaneel van je website wilt komen ga je naar de mailbox van het E-mail adres dat je hebt opgegeven bij het aanmaken van je hostingaccount. Hierin staan meestal de inloggegevens van je C-Panel en een linkje hiernaar toe.

 

WordPress installeren.

Als je bent ingelogd op je C-Panel zie je in een keer allemaal fucties en informatie. Maar jij moet opzoek gaan naar het WordPress icon.

 

Website starten

 

Afgebeeld hierboven

Als je dit hebt gevonden begin je met installeren.
Wil je weten hoe dit stap voor stap moet? hou deze blog er dan even bij

 

Promoten.

Nu je je website hebt staan en misschien al een paar leuke pagina’s hebt gemaakt met alle leuke functies van WordPress
Kunnen we beginnen met het promoten van je website

Dit is een hele belangrijke stap die zeker niet over het hoofd gezien mag worden. Deze stap is zo belangrijk omdat je geen website voor jan l*l maakt, je wilt een doelgroep bereiken die¬†ge√Įnteresseerd is in de content die jij schrijft.

 

Maar hoe promoot ik mijn website.

Je kan simpelweg betalen voor advertenties maar ik zelf vind dat dat op het begin in ieder geval nog niet nodig is. Wil je wel gaan adverteren maak dan gebruik van Google Adwords. Dat is een dienst die je kan gebruiken om je website hoger te laten ranken in Google. Je kent ze wel, de websites met het groene labeltje adv eronder.

 

Website starten

 

Ikzelf maak altijd gebruik van gratis manieren om je website te promoten en hoger in Google te krijgen.
Wat ik je zeker kan aanraden is de Yoast SEO plugin. Deze plugin is gemaakt door een Nederlander en het zorgt ervoor dat je een mooi overzicht krijgt van wat je allemaal kan verbeteren om hoger in de zoekresultaten te komen van Google.

 

Social media

Je kunt ook gebruik maken van social media om je website te promoten, door bijvoorbeeld een Facebook pagina te maken en je vrienden uit te nodigen om deze pagina leuk te vinden. Zo gaan hun vrienden jou misschien ook weer volgen en zo gaat het balletje vanzelf rollen.

Je kunt ook gebruik maken van Instagram hier zit meer jeugd op, dus wil je een jongere doelgroep aanspreken maak dan gebruik van instagram. Maar als je gebruik maakt van social media probeer dan elke dag wat te plaatsen en hou dit voor een jaar vol. Als je dit een jaar kan volhouden zouden er wel eens mooie dingen kunnen gebeuren!

 

SEO

SEO heeft ook weer met promotie te maken.
SEO staat voor Search engine optimization naar het Nederlands vertaald Zoekmachine optimalisatie. Dit houdt in dat je je website hoger in Google probeert te krijgen. Dit kan je heel mooi doen met de Yoast SEO plugin zoals ik je net vertelde.

In deze plugin staan een paar kleine details zoals, voeg alt atributen toe aan je afbeeldingen en zet je zoekwoord in de eertse alinea van je bericht.

 

Succes!

Gefeliciteerd!

je hebt je website succesvol opgezet, gepromoot en geoptimaliseerd voor Google.
Als je de stappen die ik hierboven heb besproken hebt gevolgd weet ik zeker dat je binnekort bezoekers naar je website zult krijgen.

Want vergeet niet alles heeft tijd nodig

Wil je passief geld verdienen met je website?
Dan vind je de aanbieding hieronder vast interessant!

Klik op start nu om aan de slag te gaan!

Ik spreek je later, succes met je website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *