Website hoger ranken in Google

Hoger ranken in Google
Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

 

Je website hoger ranken in Google oftewel SEO is natuurlijk een van de belangrijkste zaken als het gaat om websites onderhouden.
Je weet dat als je successen wilt behalen met je website je goed zal moeten ranken in zoekmachines zoals Google.

Omdat dit zo belangrijk is wil ik er in dit artikel de volledige aandacht aan besteden, met als doel “Je website hoger in Google ranken”

 

website hoger ranken in Google

 

Waar gaan we het vandaag over hebben?

Inhoudsopgave:

 1. De voordelen van een betere ranking
 2. SEO tips die je gelijk kan toepassen
 3. De Yoast SEO plugin
 4. Werken met de Yoast SEO plugin
 5. XML sitemap
 6. Slot

We hebben een hoop te bespreken zoals je kunt zien dus laten we snel beginnen 😉

 

Voordelen van een betere ranking in Google.

Er zijn super veel voordelen van een betere positie in Google.
Je wordt ten eerste beter gevonden en zult meer bezoekers op je website krijgen.

60% van de mensen die zoeken op Google klikken alleen op websites die staan in de top drie van de lijst.
En hoe je deze positie behaald ga ik je uitleggen in deze blogpost 😉

 

SEO tips en tricks.

Ik geef je een paar simpele trucjes die je gelijk kan toepassen op je website om deze hoger te laten ranken in Google.
Het zijn misschien een paar kleine tips maar ze kunnen verrassend goed werken.

 

 • Zorg dat de content die je schrijft over het onderwerp van je website gaat.

Dus als je bijvoorbeeld een website heb over afvallen en je gaat artikelen schrijven over tuinieren dan werkt dat natuurlijk niet. Het lijkt misschien een open deur maar toch zie ik sommige mensen van alles op hun website posten wat niks te maken heeft met het hoofdonderwerp van je website.

 

 • Zorg dat je website mobielvriendelijk is (Responsive)

Het is erg belangrijk dat je website goed functioneert op mobile telefoons en tablets. Steeds meer mensen maken gebruik van hun mobieltje om te browsen op internet, en dan wil je natuurlijk dat je website nog steeds goed werkt.

Als je nog niet weet of je website mobielvriendelijk is kan je dit testen door simpelweg je telefoon te pakken en je website daar te gaan bekijken. Ziet alles er goed uit en valt alles goed te lezen dan is je website mobielvriendelijk.

Dus bij het kiezen van een WordPress thema goed kijken of deze ook responsive is.

 

 • Gebruik afbeeldingen.

Het gebruik maken van afbeeldingen in je teksten is ontzettend waardevol voor je Google ranking.
Het is een hele makkelijk tip maar kan invloed hebben op je ranking.

Je website ziet er door middel van afbeeldingen veel leuker uit en bezoekers die je teksten lezen vinden het ook fijn als er plaatjes bij staan.Net als met boeken, als ik vroeger een boek aan het lezen was ging mijn voorkeur altijd naar die boeken die ook af en toe een plaatje tussen de teksten door hadden.

Als je afbeeldingen wilt gaan gebruiken voor je website kies dan wil rechtenvrije afbeeldingen van bijvoorbeeld pixabay of pexels.

 

 • Voeg regelmatig content toe aan je blog.

Bloggen opzich is al een goede manier om bezoekers te trekken. Je website wordt als ware een verzamelplek met allemaal informatie over het hoofdonderwerp.

Als je met je blog goed gevonden wilt worden in Google is het belangrijk dat je regelmatig content post. Ik probeer met mijn websites 1x per week een nieuw artikel te schrijven en dat kun je je aanbevelen.

 

 • Pas je permalinks aan.

Dit is denk ik de makkelijkste en simpelste stap die ik je in dit artikel ga vertellen!
Je permalinks aanpassen. En dit kan heel makkelijk aan de achterkant van je WordPress website.

Je gaat naar instellingen > permalinks en je verandert het van standaard naar berichtnaam, en je klikt natuurlijk even op wijzigingen opslaan.

 

Website hoger ranken in Google

 

De Yoast SEO plugin.

De Yoast SEO plugin is een super eenvoudige en handige plugin om je SEO op je website te verbeteren. Het geeft onder elk blogbericht punten waar je op moet letten als je teksten wilt schrijven.

 

Website hoger ranken in Google

 

De Yoast SEO plugin kun je gemakkelijk installeren door naar plugins te gaan een nieuwe toe te voegen en te zoeken op “Yoast SEO” activeer de plugin en je kunt ermee aan de slag 😉

 

Werken met de Yoast SEO plugin.

Werken met de Yoast plugin is helemaal niet moeilijk en is super effectief. Het zorgt ervoor dat je teksten veel beter gevonden gaan worden in Google.

Open een van je berichten of maak een nieuwe die je beter wilt laten ranken in Google. Scrol naar onderen en je komt het schema uit de vorige afbeelding tegen met wat je kan verbeteren aan je tekst.

Ook krijg je de mogelijkheid om je snippet te bewerken. Dit geeft je de mogelijkheid om je titel en meta omschrijving aan te passen. Zorg dat deze mensen aanspreekt om je website te bezoeken en verwerk je zoekwoord hierin.

 

website hoger ranken in Google

 

Over zoekwoord gesproken, je moet ook een zoekwoord instellen voor je artikel. Als je bijvoorbeeld een artikel aan het schrijven bent over survivallen kun je als zoekwoord overleven in de natuur kiezen bijvoorbeeld.

Verwerk dit zoekwoord ook in je teksten laat het vaak terug komen en gebruik het ook in de URL, titel en tussenkopjes van je website.

Als je teksten voor je website aan het schrijven bent gebruik dan ook interne links. Dat zijn linkjes die linken naar bestaande artikelen op je website. Dit zorgt ervoor dat mensen op je website blijven hangen.

 

XML Sitemap.

Een XML Sitemap zorgt ervoor dat je website geïndexeerd kan worden door zoekmachines zoals Google.

Het is dus super handig als je beter gevonden wilt worden in Google om een XML sitemap te maken voor je website. Hiervoor is ook weer een handige plugin te installeren namelijk de “Google XML Sitemaps

Als je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd kun je je sitemap uploaden naar Google webmaster tools. Dit is nodig omdat Google dan weet dat je website bestaat.

Ga naar de website van Google Webmaster tools en maak een gratis account aan. Volg hierna de stappen die je te zien krijgt.

 

Slot.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad. 🙂
Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag in de reacties onder dit bericht.

Succes met je website en je ranking in Google en we spreken elkaar snel weer 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *