Hoger in google komen met je website

hoger in Google komen
Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

 

Hoger in Google komen wil natuurlijk iedereen!
Maar hoe krijg je je site nou hoger in Google. Dat als je op je zoekterm of bedrijfsnaam zoekt je bovenaan staat.

In dit artikel ga ik je een aantal tips geven hoe je je site hoger kan krijgen in Google ook wel (SEO) genoemd. Dat staat voor search engine optimisation.

 

Wat is SEO?

Zoals ik hiervoor al zei staat SEO voor search engine optimisation de nederlandse vertaling hiervoor is zoekmachine optimalisatie.
Het komt er op neer dat je je site optimaliseert voor Google. Je zorgt er dus voor dat je site bovenaan in de zoekresultaten van Google komt te staan. Om dit

voor elkaar te krijgen zijn er een aantal belangenrijken dingen waar je op moet letten. Hieronder ga ik je een paar tips geven hoe je je site hoger in Google krijgt.

 

Permalinks aanpassen.

Een permalink is de link die bijvoorbeeld achter je blogbericht staat.

Bij heel veel websites zie ik bijvoorbeeld nog allemaal cijfers bij hun url staan in plaats van de naam van het hun bericht. Als je dit bij instellingen verandert naar berichtnaam zegt dat veel meer voor Google.

Om je permalinks aan te passen ga je naar je WordPress dashboard en dan naar instellingen > permalinks.

 

hoger in Google

 

Standaard staat hij aangekruist op bijvoorbeeld https://websiteaanmaken.nl/?p=123
Als je hem verandert naar berichtnaam krijg je https://websiteaanmaken.nl/voorbeeld-bericht/
En dan is voorbeeld-bericht natuurlijk de naam van je artikel.

Pas dus je permalinks aan dan ben je al een stapje dichterbij.

 

afbeeldingen en/of video’s toevoegen.

Dit is ook een makkelijke maar ook hele waardevolle tip om hoger in Google te komen.
Door afbeeldingen en video’s op je website te plaatsen zit je website er veel leuker uit voor de bezoeker en is het prettiger om te lezen. Ook door het plaatsen van afbeeldingen en video’s op je website heeft invloed op je Google ranking.

Plaats ook niet teveel afbeeldingen op je website tenzij het natuurlijk een galerij is 😉

Als je afbeeldingen op je site wilt gaan toevoegen is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar alle afbeeldingen van Google mag downloaden en uploaden naar je website. Je moet rechtenvrije afbeeldingen gaan gebruiken. Als je dit niet doet dan kan de eigenaar van de afbeelding je aanklagen wegens het gebruiken van de afbeelding zonder toestemming.

Een goede site om afbeeldingen vandaan te halen die rechtenvrij zijn is: https://pixabay.com/nl/

 

hoger in Google

 

Zorg dat je website responsive is.

Een responsive website is tegenwoordig noodzakelijk om te hebben.
Omdat steeds meer mensen via hun telefoon of tablet internetten is het wel zo prettig als je website ook voor dat soort apparaten geoptimaliseerd is. Als je website niet responsive is zul je nooit echt hoog in de zoekresultaten van Google komen.

Zorg dus dat je website op alle scherm formaten goed functioneert.

Is mijn website responsive?

Check op bijvoorbeeld je eigen telefoon of je website responsive is.
Ga via je smartphone naar je website toe en kijk of alles goed werkt en alles goed leesbaar is. Dit kan je ook via de computer checken ga dan via de computer naar je website toe klik op je rechtermuisknop en daarna op inspecteren.

Als je dit hebt gedaan krijg je dit scherm te zien!

 

hoger in Google

 

Wat je hier allemaal ziet is niet belangrijk waar jij naartoe moet gaan is linksboven en op het 2 icoontje klikken naast het pijltje. Als je daar op klikt kan je een apparaat selecteren en bekijken hoe je website er uitziet op dat apparaat.

mocht je deze tool niet vinden kan je ook altijd de toetscombinatie ctrl-shift-m gebruiken.

Kun je via je telefoon alles goed lezen en bekijken dan is je website responsive. Is dit niet het geval moet je je website responsive maken.

Hoe maak ik mijn webiste responsive?

Als je geen responsive webiste hebt wil je die natuurlijk responsive maken na het lezen van dit berciht 🙂
Als je een WordPress website hebt is het gewoon een kwestie van zoeken naar een responsive wordpress thema

 

Plaats regelmatig nieuwe content

Dit is vooral van belang als je een blog hebt.

Google vindt het belangrijk dat je regelmatig content blijft posten op je webiste. Het mooiste zou zijn dat je elke week een nieuw blog bericht plaatst op je webiste. Dan ziet Google dat je actief bezig bent met je website en zal deze hoger in de zoekresultaten.

Maar denk niet dat je met een bericht van maximaal 100 woorden klaart bent.

Vroeger was dit misschien zo maar Google wordt slimmer en slimmer en heeft tegenwoordig het liefst dat je artikelen schrijft van minimaal 300 woorden. Zet ook in je artikel woorden waar je graag op gevonden wilt worden. Je kunt bijvoorbeeld verschillende keyword tools op internet vinden waar je je zoekwoord in kunt vullen en vervolgens kan je gaan kijken hoevaak daar op gezocht wordt.

Als je blog over bijvoorbeeld paddenstoelen gaat ik noem maar iets 😉 kun je als zoekwoord invullen paddenstoelen. Dan krijg je een lijst te zien met woorden waar het meest op wordt gezocht in de categorie paddenstoelen en ook hoevaak daar op wordt gezocht.

verwerk deze woorden in je artikelen.

Zorg dus dat je elke week of elke 2 weken een nieuw bericht post met 1000+ woorden. Zo komt je site vanzelf hoger in Google.

 

Sitemap.

Een sitemap is een soort webpagina die niet zichtbaar is voor je bezoekers.

Een sitemap zorgt ervoor dat Google je site indexeert dit betekent dat er URLs naar Google worden gestuurd en deze worden vervolgens geïndexeerd. Op deze manier weet Google dat je site bestaat.

Om een XMl sitemap te maken voor je WordPress website kun je een plugin installeren die een sitemap voor je maakt. Er zijn ontzettend veel van dit soort plugins maar ik gebruik: Google XML Sitemaps. 

Met deze plugin heb je pinnen een paar klikken een XMl sitemap voor Google gemaakt.

Als dit je gelukt is wordt ie nog niet direct verstuurt naar Google. Je moet deze sitemap eerst koppelen aan Google webmaster tools.

Ga naar de website van Google webmaster tools of Google search console en maak een account vervolgens volg je de stappen op het scherm en voer je een paar instructies uit om je sitemap te koppelen.

 

Yoast SEO plugin.

Nog even een super handige plugin om je teksten te optimaliseren voor Google.

Met de Yoast SEO plugin kun je je teksten optimaliseren voor Google. Je kan je Meta beschrijving aanpassen een trefwoord invullen en onderaan je WordPress tekst editor staat een lijst met verbeter punten. Als daar een rood bolletje bij staat is het slecht oranje is matig en groen betekend goed vindbaar.

Hij is volledig gratis en helpt je bij het schrijven van goede SEO teksten.

 

hoger in Google

 

Slot.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad. 🙂
Het waren er niet ontzettend veel maar er komt in de toekomst vast nog een nieuw artikel hierover.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag in de reacties onder dit bericht

Succes met je website en je ranking in Google.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *