Hoe websiteaanmaken.nl is ontstaan

Mooie website maken
Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

 

Goedenavond beste lezers 😉

Vandaag wil ik jullie geen tips, informatie, of handleiding voorschotelen maar een verhaal vertellen. Een verhaal vertellen? Ja een verhaal vertellen.

Ik weet dat ik dit normaal gesproken nooit doe op mijn blog en voornamelijk tips en informatie geef maar voor alles een eerste keer zeggen ze wel eens.Ik wil vandaag aan jullie gaan vertellen hoe ik op het idee ben gekomen om onder andere deze website op te zetten en wat mijn motivatie en inspiratie is en nog steeds is.

 

website aanmaken

 

10 jaar geleden.

 10 jaar geleden ben ik voor het eerst in aanmerking gekomen met het maken van websites. Dat deed ik toen samen met een vriend van mij. We zochten simpelweg op het internet naar “Hoe maak je gratis een website” Geld had ik toen niet veel te besteden.

We kwamen uiteindelijk uit op Jouwweb uit, een website waar je zelf simpel en gratis je eigen website online kon zetten. Natuurlijk wel met een extensie achter je domeinnaam want een echt .nl domein zat er niet in voor een gratis website 😉

 

De jaren hierna.

 De jaren hierna en een paar Jouwweb website verder waar ik al snel op uitgekeken was ben ik op het internet verder gaan zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Ik raakte snel gefrustreerd omdat ik nog niks begreep van termen zoals hosting en WordPress.

Toen ik uiteindelijk door de bomen het bos niet meer zag heb ik de handdoek in de ring gegooid en ben ik mij niet meer gaan verdiepen in het bouwen en online zetten van websites.

 

website aanmaken

 

Code leren HTML CSS.

 We zijn inmiddels 2 jaar verder en ben de draad weer gaan oppakken. Deze keer wou ik mij gaan verdiepen in het leren van codetaal zoals HTML en CSS. is heb dit in totaal best lang volgehouden 3 jaar lang om precies te zijn.

Het begon met een cursus die in ging volgen om HTML en CSS te leren begrijpen. Ik leerde hier de basis van het programmeren met deze talen en kon al een redelijk websitje bouwen.

Ik vond het leuk om te zien hoe je door code in te vullen een visueel resultaat zag in de webbrowser. Na 3 jaar kon ik redelijk goed coderen met deze talen en begon dit samen met een goede vriend van me te doen.

 

Het begin van Websiteaanmaken.nl

 Maar toen ik serieus een website wilde gaan starten kwam ik er al snel achter dat ik met code nog steeds niet genoeg ervaring had om een goede responsive website op te bouwen.

Dus ben ik gaan zoeken naar een alternatief en kwam al snel uit bij WordPress. Het idee achter websiteaanmaken.nl was dat ik ging uitleggen hoe je door middel van code een website kon bouwen maar toen ik WordPress ontdekte vond ik dat zo fijn werken dat ik bij mezelf dacht waarom ga ik hier niet meer over leren en waarom ga ik hier geen website over maken.

Zo gezegd zo gedaan 🙂

 

Het uitbreiden van Websiteaanmaken.nl

 Ik kreeg steeds betere ideeën. Ik wou een blog gaan bijhouden waarmee ik tips en informatie gaf over WordPress. Maar ik ging steeds meer informatie verzamelen en ging schrijven over geld verdienen doormiddel van het starten van een webshop en het toepassen van Affiliate Marketing

 

Het eindresultaat.

 En nu zijn we aangekomen bij het einde van dit blogbericht. Het is op dit moment 22:08 27 augustus 2018 en mijn droom om een website te runnen en te onderhouden is uitgekomen en ik ben der super blij mee 🙂

Als je graag iets wilt bereiken geef dan niet op als het niet altijd gaat zoals jij zou willen van fouten maken leer je en als je het echt graag wilt dan zul je het uiteindelijk bereiken wat dat dan ook is!

 

Conclusie.

Ik heb veel geworsteld met het maken van websites.

Wil jij nou ook graag een website maar wil je niet alles zelf uitzoeken?
Probeer dan de “WordPress cursus”

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *