goed blogbericht schrijven
Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn

 

Met deze vraag zullen vast veel mensen rondlopen. Het schrijven van een goed blogbericht is erg belangrijk als je een eigen blog hebt. De informatie die je erin zet moet nuttig zijn voor de personen die het lezen, er moeten geen spelling fouten in zitten en je moet een goede opbouw hebben.

In dit artikel ga ik je uitleggen hoe je een goed blogbericht schrijft van begin tot eind 😉

 

 

Schrijf content waar je bezoekers echt wat aan hebben!

Als je een goed blogbericht wilt schrijven met informatie voor je bezoekers of klanten, is het wel handig als je er informatie in zet waar je bezoekers echt wat aan hebben. Als je artikelen gaat schrijven met informatie die helemaal niet klopt raak je veel bezoekers kwijt en dat wil je natuurlijk niet.

Wanneer je veel weet over het onderwerp waarover je gaat bloggen is het niet zo moeilijk om goede informatie te plaatsen, maar ga je een blog schrijven over een onderwerp waar je nog niet zoveel vanaf weet is het misschien handig om er eerst wat over te lezen of er wat over op te zoeken.

 

Zorg voor een goede leesbaarheid

Het is natuurlijk erg belangrijk dat je lezers je tekst goed begrijpen en dat je tekst een goed opbouw heeft en dat er weinig tot geen spellingfouten inzitten. Dit doe je door bijvoorbeeld kopteksten in je tekst te plaatsen en het gebruiken van punten en komma’s.

Maak je paragrafen ook niet te lang. Zorg dat er na elke kop tekst maximaal 350 woorden staan. Ook is het belangrijk dat je gebruik gaat maken van afbeeldingen, niet alleen om het feit je dan beter gevonden gaat worden in Google.

Maar het maakt je tekst ook veel levender en prettiger om te lezen

 

Bepaal je doelgroep.

Elke blogger heeft natuurlijk een verschillende doelgroep waar hij/zij zijn tekst op richt.
Bepaal je doelgroep en pas je tekst daarop aan en kijk wat het beste bij jou doelgroep past.

Als je bijvoorbeeld een wat jongere doelgroep wil aanspreken kun je bijvoorbeeld wat afkortingen of SMS taal gebruiken. Maar als je doelgroep wat ouder is zou ik dit niet gaan doen.

 

 Link naar je andere berichten

Als je al meer blogberichten op je website hebt is het een goed idee om in je blogberichten af en toe te verwijzen naar een andere blogbericht op je website. Als je bijvoorbeeld in een bericht over gewicht verliezen maakt en je verteld in dat bericht een stukje over gezonde maaltijden die je hiervoor kan eten en je hebt daar al eens een bericht over geschreven verwijs dan naar dat bericht

Zo zorg je ervoor dat je lezers ook andere berichten van je gaan lezen en niet bij een bericht blijven plakken.

 

 

Kies een passende titel

Het kiezen van de juiste titel voor je bericht is ook belangrijk bij het schrijven van een blog.

Bij het kiezen van de juiste titel is het natuurlijk belangrijk dat je titel te maken heeft met het onderwerp waarover je schrijft. Schrijf je bijvoorbeeld een bericht over tips voor een sollicitatie gesprek dan moet de titel passen bij dit onderwerp denk bijvoorbeeld aan “5 tips voor een goedlopend sollicitatie gesprek”

Als je beter gevonden wilt worden op Google kan je ook keywords in je titel verwerken.

Dat zijn termen die goed gevonden worden op Google. En als je die plaatst in je titel kom je ook hoger in de zoekresultaten van Google. Zorg er hierbij ook voor dat je keywords te maken hebben met het onderwerp waarover je een blog schrijft.

Verder is het ook handig als je titel een goede lengte heeft. Niet te kort maar ook zeker niet te lang.

 

Conclusie

Er zijn dus tal manieren om een goed blogbericht te schrijven. Schrijf regelmatig schrijf goede content en gebruik deze tips dan moet het zeker lukken 🙂
Vond je dit verder een handig en leerzaam bericht laat dan even een leuke reactie achter of een vraag en dan probeer ik die zo snel mogelijk te beantwoorden

2 gedachtes op “”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *