De Top 10 WordPress plugins voor je webiste

top 10 wordpress plugins

Wat zijn de 10 beste WordPress plugins voor je WordPress website?
Dat gaan we vandaag bespreken!

 

Wat zijn WordPress plugins?

WordPress plugins zijn een soort kleine apps die je extra mogelijkheden geven voor op je website. Het is dus handig als je een beetje weet welke plugins handig zijn en wat deze plugins allemaal kunnen. Er zijn namelijk super veel plugins beschikbaar.

In dit artikel ga ik je 10 wordpress plugins laten zien die naar mijn mening handig zijn om op je webiste geïnstalleerd te hebben.

 

Wat kunnen WordPress plugins?

WordPress plugins kunnen verschillende dingen aan je website veranderen.

Ze kunnen je de mogelijkheid geven om een contactformulier toe te voegen aan je berichten.
Maar ze kunnen er ook voor zorgen dat jij weet hoe je je berichten SEO vriendelijk maakt, of je website wordt beter beveiligd.

Als je een WordPress plugin installeert en activeerd komt er in je zijnbalk meestal een extra icoontje te staan met verschillende nieuwe instellingen
voor je website. Soms zitten deze instellingen ook verstopt

 

1: Yoast SEO plugin

De Yoast SEO plugin is een hele handige plugin voor je SEO optimalisatie.

Wat de plugin doet? hij geeft je tips  over wat je kan verbeteren in je teksten om ze beter vindbaar te maken in Google. Onderaan je teksteditor krijg je dan een schermpje te zien met verbeteringen voor je tekst zodat ze beter gevonden gaan worden.

Ook kan je zien of de leesbaarheid van je tekst goed goenoeg is of er bijvoorbeeld wel tussekopjes staan en allineas.

Ik vind het een hele fijne plugin om te kijken of mijn teksten goed geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines!

 

2: WooCommerce

WooCommerce is een WordPress plugin waarmee je gemakkelijk je eigen webshop kan maken. 

Je krijgt dan aan de linker kant van je Worpress menu extra funcies om bijvoorbeeld producten etc toe te voegen. Het is een super handige plugin om snel en gemakkelijk je eigen webshop op te zetten.

Voor deze plugin moet je meestal wel een wordpress thema hebben dat geoptimaliseerd is voor Woocommerce.

 

 

wordpress plugins

 

 

3: Contactform 7

Met Contact Form 7 kun je meerdere contactformulieren beheren en heb je de mogelijkheid het formulier te wijzigen. Ook kan je de e-mailberichten flexibel en eenvoudig wijzigen met eenvoudige opmaak.

Dit is de omschrijving van de plugin. Kort gezegd geeft het je de mogelijkheid om contactformulieren te maken en te beheren zo dat jou bezoekers gemakkelijk in contact kunnen komen.

 

4: Insert headers and footers

De plugin insert headers en footers is een plugin waarmee je de code van je webiste kan aanpassen in de header en de footer.

Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je Google webmaster tools aan je website wilt koppelen of Google analytics. Om daar te bevestigen of de site wel echt van jou is vragen ze je om een stukje code in je header te zetten en met deze plugin hoef je daarvoor geen FTP acces te gebruiken.

Als je de plugin hebt gedownload hoef je alleen maar naar settings en dan insert headers and footers te gaan en je kan je code aanpassen.

 

5: IThemes Security

IThemes Security is een plugin die je website beschermt tegen aanvallen van hackers etc.

Als je dee plugin gedownload hebt kan je verschillende dingen op het dashboard van de plugin instellen. Je kan bijvoorbeeld instellen dat als iemand meer de 5 keer probeert in te loggen maar het alle 5 keer fout is ijn IP adres wordt geblokkeerd.

Of je kan instellen voor de gebruikers van je webiste de optie handhaving van sterk wachtwoord. Dat betekend dat als je een account maakt je een sterk wachtwoord MOET maken. meestal horen daar cijfers en hoofdletters tussen.

Kortom een hele handige security plugin die je eigenlijk wel moet hebben als je een website hebt

 

6: Updraft plus

Updraft plus is een plugin die er voor zorgt dat er van je website een backup wordt gemaakt. Mocht je ooit je bestanden van je webiste kwijtraken of je crasht dan kun je met 1 druk op de knop alles terug krijgen met deze plugin. Super handig als je dus bijvoorbeeld een foutje hebt gemaakt.

 

7: BBPress

BBPress is een plugin die er voor zorgt dat jij gemakkelijk een forum kan maken.

Deze plugin bied heel veel extras om uit te breiden en is super handig als jij graag en makkelijk een forum wilt maken.

 

8: Google XML sitemaps

De Google XML sitemaps plugin zorgt ervoor dat jij op een gemakkelijke manier een sitemap aan je website kan toevoegen.

Nu vraag je je misschien af wat een sitemap is en waarvoor het goed is. Een sitemap is in het kort een soort site index die Google kan lezen en idexeren en daardoor weet dat je site bestaat. Dus het is best een aanrader om deze plugin te installeren op je site 😉

9: Simple Share Buttons Adder

 

De Simple Share Buttons Adder plugin is een plugin die je de mogelijkheid geeft om onderaan je blogbericht een icoontje te tonen om de bezoeker de mogelijkheid te geven om het te delen op bijvoorbeeld facebook of twiter.

Zo zorg je er dus voor dat je artikelen meer bezoekers krijgen en het ziet er ook nog een professioneel uit.

10: Elementor

Elementor is een pagebuilder waarmee jij gemakkelijk paginas kan gaan maken. Er is een betaalde versie van deze pagebuilder maar met de gratis versie van deze plugin kan je ook al heel erg veel dingen instellen voor je website.

Denk aan sliders, icon boxes, paragrafen en nog veel meer

 

Een wordpress plugin toevoegen of downloaden

Ik heb je nu 10 wordpress plugins laten zien die handig zijn voor je website.

Maar er zullen vast ook wel een aantal mensen die niet weten hoe je nou een plugin toevoegt aan je website. Je gaat kijkt bij de linker zijbalk van je wordpress dashboard en daar zie je een stekker iccontje staan met de tekst plugins.

 

 

Als je daar op klikt zie je het aantal geïnstalleerde plugins op je website. standaard staan daar een paar van wordpress voor geïnstalleerd maar die kun je gewoon verwijderen als je zou willen. Daarna klik je boven op plugins toevoegen en vanaf daar kan je ze gemakkelijk installeren.

 

Slot

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan dit artikel waarin ik je heb verteld welke wordpress plugins handig ijn voor je website. Mocht je vragen hebben zet ze dan even hier beneden bij de commands 🙂

 

1 gedachte op “De Top 10 WordPress plugins voor je webiste”

  1. Danial Wilson

    I would like to suggest one plugin related to security which is User Blocker – WordPress Plugin. This is a free WordPress security plugin that provides the ability to block or unblock user accounts quickly and effortlessly. It has several features such as block user, role based block user, customizable message, etc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *